Emülzer WEBAC Enjeksiyon Sistemleri

Marka:

Emülzer WEBAC Enjeksiyon Sistemleri Nedir?

Zeminden kapilarite yolu ile yükselen nemin, duvar içine yüksek basınçla kimyasal maddeler enjekte edilerek durdurulması, alt/üst yapılarda ve yeraltında, su hareketini sağlayan boşlukların doldurulması, epoksi güçlendirme, zemin sağlamlaştırma, çatlaklardan gelen suların durdurulmasında ya da suyun uzaklaştırılması için kullanılan sistemlerdir.
Enjeksiyon sisteminin uygulanmasından önce;

  • Yapısal durum
  • Nem durumu
  • Tuz kirliliği
  • Temel toprak muayenesi gerçekleştirilerek,
  • Planlanan enjeksiyonun fizibilitesi
  • Sondaj delicilerinin seçimi
  • Matkap deliklerinin konumlandırılması
  • Malzeme tüketiminin hesaplanması hakkında bilgi elde edilir.

En sık uygulanan enjeksiyon tipleri ise PU köpük, PU reçine, akrilik jel ve epoksi enjeksiyonlarıdır.

Köpük Enjeksiyonu

PU enjeksiyon köpük reçineleri (PU köpük), çatlakları onarırken suyun çabuk ama geçici olarak durdurulması için tasarlanmıştır. Enjeksiyon köpük reçineleri, özellikle hızlı ve yüksek hacim artışıyla ayırt edilebilirler. Baraj inşaatı, tünel inşaatı, köprü inşası ve özel inşaat mühendisliği alanında sıklıkla karşılaşılan aşırı suya maruz kalma durumunda kullanılabilirler. PU köpük reçineleri, beton, çelik ve kablo kaplamalarıyla uyumludurlar. PU köpük reçineleri, genellikle bina yapılarında bulunan ve bina yapısına zararlı tuzlara, linyitlere ve asitlere karşı dirençlidirler. Kalıcı bir sızdırmazlık elde etmek için PU enjeksiyon reçineleri ile ikincil bir, enjeksiyon yapılır.

Reçine Enjeksiyonu

PU reçineleri, yüksek elastikiyete ve iyi yapışma özelliğine sahiplerdir. Çatlak tamiri için kullanılan PU enjekte edilen çatlaklar, çatlak genişliği değişiklikleri ve dinamik strese maruz kalmaları durumunda da sızıntıya dayanıklı kalırlar. PU reçineler, alçı esaslı duvar veya bina yapımlarının restorasyonu için de uygundur (sızdırmazlık, stabilizasyon ve katılaşma).Kılcal tıkanıklığın hidrofobik etkisi sayesinde, PU enjeksiyon reçineleri, kalıcı bir sızdırmazlık sağlarlar. PU reçinenin su ile karıştırılmasıyla su geçirmez bir gözenek yapısı oluşur. PU enjeksiyonunun reaksiyon süresi, katalizör kullanılarak düşük sıcaklıklarda dahi kısa sürede sağlanabilir.

Jel Enjeksiyonu

Akrilik jel, çok düşük viskoziteli bir enjeksiyon malzemesidir.Bu özellik, enjeksiyon jelini, zemin ile temas eden yapısal elemanların sızdırmazlığı için ideal bir çözüm haline getirir.Düşük viskoziteli enjeksiyon jeli aynı zamanda açık gözenekli yapılardaki yüzeyleri nem nüfuz etmesine karşı sızdırmaz hale getirmek için de kullanılabilir. Duvar yapısında yükselen neme karşı nem geçirmez bariyer oluşturur. Derzlere jel enjeksiyonuiçin de uygundur.Enjeksiyon malzemesi, bina yapısının doğasına, hidrodinamik ve hidrostatik şartlara, istenen dolum seviyesine ve durumuna bağlı olarak (düşük basınç yöntemleri için <10 bar, yüksek basınç yöntemleri için yaklaşık 20 bar'dan başlayan) uygun bir enjeksiyon basıncında enjekte edilir. Enjeksiyon işlemi, çatlaktan veya bir sonraki enjeksiyon tapasından (packer) enjeksiyon malzemesi çıkıncaya kadar devam eder ve böyleceeşit bir malzeme dağılımı elde edilir. Reaksiyon hızı, malzeme sıcaklığı ve yapısal element tarafından etkilenir. Reaksiyon, yüksek sıcaklıklarda hızlanır ve düşük sıcaklıklarda yavaşlar.

Emülzer WEBAC Enjeksiyon Sistemleri Fiyatları

Emülzer WEBAC Enjeksiyon Sistemleri Fiyatları fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıdaki linkten bize ulaşabilirsiniz.

Temizel Yapı Malzemeleri İletişim